Блогът на Д-р Шакола

иглотерапия, психотерапия, биофийдбек терапия, коучинг

Блогът на Д-р Шакола Аромапсихология Ароматът на розмарин увеличава паметта до 75%

Ароматът на розмарин увеличава паметта до 75%Удивителна билка!

Розмаринът се използва в народната медицина вече няколко столетия.

Още в древна Гърция, студентите са носили клонка розмарин в косите си преди всеки изпит.

Те смятали, че така увеличават своята памет.

Препратка към свойствата на розмарина има и в Шекспировия Хамлет, когато Офелия казва: „Ето розмарин за памет, моля те обичай и помни.“

Изследванията показват, че това растение съдържа урсолова киселина-вещество, което се бори със свободните радикали, увреждащи мозъка с възрастта. В неговия състав има и други киселини, които възпрепятстват увреждането на молекулите ДНК.

Розмаринът предотвратява и разпадането на ацетилхолина, химикалът, който служи като гориво за клетките на мозъка, отговарящи за паметта и комуникацията.

Няколко сериозни научни експеримента доказват, че етеричното масло на розмарина увеличава шансовете за запомняне на нова сложна информация на 60-75%. Във всеки случай такива са процентите повишение на оценките от тестовете на тези, които преди това са се надишали с розмарин.

Защо това се случва?

The Therapeutic Advances in Psychopharmacology, известно списание за експерименти във областта на психофармакологията, предполага че причината е в 1,8-цинеол, който се съдържа в розмарина и отговаря за увеличаване на паметта.

Учените препоръчват да се вдишва етеричното масло на розмарин преди всяка важна задача. Ако спазите тази препоръка, то по време на важни заседания, преговори и събеседвания, вие ще изпитвате по-малко стрес, а скоростта и точността на мислене и вземане на решения ще се повиши. Ще се радвате на повишено настроение!

Колкото е повече съдържанието на 1,8-цинеол в кръвта, толкова по-добри ще бъдат резултатите!

Съвременната фитотерапия използва розмарина като леко обезболяващо средство при болки в стомаха и при главоболие.

Може би е дошло време да го купите?

 Материал на https://fithacker.ru

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

TopBack to Top