„Силите ми не достигат“ „Преди лесно се справях с работата, а сега от обяд нататък едвам издържам“ „Нищо не ми се прави“ „Като се събудя още в леглото съм уморен“.

Познато ли ви е?
Причините за хроничната умора са най-различни, от монотонността на дните, постоянен стрес в работата, живот без лична реализация до тежки заболявания и/или постоянна болка.
Това, което обединява хората в това състояние е липса на сили, недостиг на енергия, свиване на спектъра от желания.
Причините трябва да се изследват, не само защото животът с хронична умора е по-безцветен и по-нискокачествен, а и защото зад един такъв симптом може да се крие сериозно заболяване.
Когато стане ясна причината за постоянната умора, може да добавите към ежедневието си и въздействие с масаж върху зоните, което ще ви даде повече енергия.
Как ще реагира организма на въздействието? Както винаги реакцията е свързана с изходно състояние и с нагласата. Настройката с която влизате в упражненията, обуславя резултата!

Отговорът на вашият организъм може да бъде:
• след самомасажа настроението ще е повишено и като цяло организмът ще се чувства тонизиран.
• след самомасажа ще се повиши сънливостта, защото получената енергия се насочва към възстановяване и организмът „решава“: време е за почивка.
И в двата случая нека да позволим на саморегулацията да се случи. Тялото знае най-добре от какво има нужда в момента.

Как да направим самомасажа?
Масажираме в областта на проекцията на мозъка върху ушната мида по една минута, а върховете на пръстите на ръцете и краката по половин минута с лек натиск. Два, три пъти на ден.

Добре би било ако към самомасажа добавите сутрешна гимнастика, Ци Гун или Йога и ароматни есенциални масла на лимон или розмарин.