Блогът на Д-р Шакола

иглотерапия, психотерапия, биофийдбек терапия, коучинг

Блогът на Д-р Шакола Аромапсихология Емоциите във вид на думи да и не

Емоциите във вид на думи да и неДокато го има живота ще ги има и тях. Нека не се съзтезаваме в желанието си да ги подтискаме, нека не ги отхвърляме, защото те определят нашата същност, това което сме ние. Защото всички модерни панически атаки, безпокойства и страхове идват от там, че не знаем кои сме или сме забравили, или не си позволяваме да бъдем себе си.

В противен случай губим битката с изкуствения интелект и сами се превръщаме в това изкуственото. Разбира се, с цялото ми уважение към всички изобретения, където човекът се е стремял да направи свое копие и където е успявал, но без тях, без емоциите.

Някога, много уважавани от мен гурута, учители, ми поставиха условие да бъда смирена, ядосваха се, че давам гласност на емоциите си и за мое съжаление, аз се смирих…очаквах в пустотата на ума да сътворя себе си такава, каквато някой друг искаше да ме види?!

И последваха  трудни години, които днес наричам опит! Защото ги преживях в търсене и преоткриване на себе си, на онази живинка в мен, която ме караше да правя моите си неща.

Затова мога смело да кажа НЕ на смирението в общоприетия му вариант.

Не на угодията на всичките изисквания на другите.

Не на рамките.

Не на онези, които никак не искат да чуват друго, освен Да.

Тази мила думичка да оставих за себе си, за моите си желания, мечти, преживявания. Осъзнато и с разбиране!

И да, искам да разказвам за това!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

TopBack to Top