Блогът на Д-р Шакола Аромапсихология Емоциите във вид на думи да и не

Емоциите във вид на думи да и не 

Докато го има живота ще ги има и тях. Нека не се съзтезаваме в желанието си да ги подтискаме, нека не ги отхвърляме, защото те определят нашата същност, това, което сме ние. Защото всички модерни панически атаки, безпокойства и страхове идват от там, че незнаем кои сме или сме забравили или не си позволяваме да бъдем себе си.

В противен случай губим битката с изкуствения интелект и сами се превръщаме в това изкуственото. Разбира се, с цялото ми уважение към всички изобретения, където човекът се е стремял да направи свое копие и където е успявал, но без тях, без емоциите.

Някога, много уважавани от мен гурута, учители , ми поставиха условие да бъда смирена, ядосваха се, че давам гласност на емоциите си и за мое съжаление, аз се смирих…очаквах в пустотата на ума да сътворя себе си такава, каквато някой друг искаше да ме види?!

И последваха  трудни години, които днес наричам опит! Защото ги преживях в търсене и преоткриване на себе си, на онази живинка в мен, която ме караше да правя моите си неща.

Затова мога смело да кажа НЕ на смирението в общоприетия му вариант.

Не на угодията на всичките изисквания на другите.

Не на рамките.

Не на онези, които никак не искат да чуват друго , освен Да.

Тази мила думичка да оставих за себе си , за моите си желания, мечти, преживявания. Осъзнато и с разбиране!

И да, искам да разказвам за това!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.