Блогът на Д-р Шакола

иглотерапия, психотерапия, биофийдбек терапия, коучинг

Блогът на Д-р Шакола Психотерапия НЕВРОГРАФИКА и КОУЧИНГ СЕСИЯ

НЕВРОГРАФИКА и КОУЧИНГ СЕСИЯНЕВРОГРАФИКА и  КОУЧИНГ СЕСИЯ

Една нова и много интересна арт терапия, която позволява да се разгърне скрития потенциал, да се разкъсат граници, да се оцвети и графично да се изобрази целта на клиента.

Тя е авторски метод на Павел Писарьов, руски психолог, бизнес треньор, коуч.

Методът се основава на невропластичността на мозъка или неговата способност да се променя, без значение на каква възраст е. При определяне на цел или пътя за постигането и, едно от важните условия е екологичността на процеса.

Затова, в рисуването и използването на определени линии и форми, се изобразява индивидуална картина за случващото се, начина за  постигане, който изразява  мирогледа на клиента.

В рисунката е важно да се постигне  баланс по отношение на цветове, линии и форми, т.е.  графично да се изобразят всички невронни връзки, които се създават при обмисляне и планиране.

Така благодарение на способността за огледално възприятие на невроните, тази рисунка, във вид на желано състояние, се предава на мозъка и той започва да търси нови възможности, да създава нови връзки, да активира онези центрове, които е нужно да се задействат, за да се постигане резултат.

снимка theoryandpractice.ru

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

TopBack to Top