Блогът на Д-р Шакола

иглотерапия, психотерапия, биофийдбек терапия, коучинг

Блогът на Д-р Шакола Здраве За водораслите АФА, приятелството и още нещо… 

За водораслите АФА, приятелството и още нещо…  

В забързаното ни ежедневие, често отсъстват думи като релаксиране, отпускане, почивка, забавление. За сметка на това думичките, които описват състоянието ни на стрес са в пъти повече.

Запознанството ни с Валя Макни е от скоро, но затова пък е много зареждащо.

И така, открадвайки един миг и наслаждавайки се на следобедно кафе, ние се разговорихме за водораслите, за тяхната необикновена сила и нежност. Аз, по това време, тъкмо започвах да опознавам нашия апарат за биологична обратна връзка или biofeedback и също много въодушевено разказвах как може да се ползва като „детектор“, защото не умее да лъже.

Biofeedbeck   дава обратна връзка за това, как се чувстваме в момента и ако  понякога манипулираме себе си и другите с подходяща маска, то тук, на монитора, всичко е ясно.

Та на кратко. Валя предложи да направим експеримент и нагледно да видим как действат водораслите.

Речено – сторено!

Графика 1

 

Започнахме с регистриране на актуалното състояние на нервната система към момента (Графика 1). Тя показа, че нивото на активност е повишено, не само защото преди това Валя е имала много задачки, а и защото интересът е повишен, а моментът за почивка, естествено, отсъства.

Докато си наразказвахме всички новости, виждахме как се е покачил интересът, а в резултат получихме тази назъбена линия (Графика 1). Отлична база за сравнение. Това, че графиката върви нагоре и над хоризонталната непрекъсната линия, потвърждава  активиране на вниманието и повишена ангажираност на нервната система.

Графика 2

Графика 2 отразява теста за внимание, който направихме, преди вземане на 3 капсули водорасли АФА. Тя също показва, че в началото има тенденция към релаксация, а след като стартирахме теста иц линията нагоре индикира, че вниманието е ангажирано със решаване на конкретните задачки.

 

 

 

 

 

Графика 3

Графика 3 изобразява същия тест, с разлика от около 15-20 минути след приема на водораслите АФА и е нашата гордост!

Ясно се вижда разликата в линията, изобразяваща вече съвсем друго състояние. Тук тя показва, че по време на активна концентрация, се включват и моменти на релаксация. Само такава реакция може да ни обезпечи в състояние на стрес да вземем най-правилното и адекватно решение.

Естествено, няма как да избегнем стреса в ежедневието, това е невъзможно. Важното е да бъдем гъвкави.

Както казах и в началото, апаратът няма как да излъже.

Споделяме с удоволствие нашата радост от резултата на съвместната ни закачка с Природата и Техниката.

Разбира се, това е много накратко разказано и анализирано. Целта ни беше да покажем, че Водораслите са онази прекрасна храна, която ни помага да се чувстваме добре и да бъдем здрави.

А приятелството, доброто общуване, споделената радост, са онези ценни неща, без които здравето е немислимо.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

TopBack to Top