Блогът на Д-р Шакола

иглотерапия, психотерапия, биофийдбек терапия, коучинг

Блогът на Д-р Шакола Аромапсихология Тревожност и страх – как да използваме етеричните масла

Тревожност и страх – как да използваме етеричните маслаИ двете състояния са нарушение на баланса в емоционалната сфера. Тревожността е онова състояние на безнадежност, на очакване на катастрофи или неприятен край на дадена ситуация, а страхът се проектира върху целия обкръжаващ ни свят, може да е свързан с определени ситуации, обекти, лица, може да е страх от загуба на здраве, благополучие.Неговата интензивност е различна и от чувство за боязън, уплахата преминава в ужас и панически атаки.

При това често се появяват съпровождащи състояния като потливост, главоболие, чувство за стягане в гръдната област, сърцебиене.
Въздействието на етеричните масла се основава на доказаните им свойства за релаксиране, успокояване, седатиране на психиката и като най- подходящи за целта са лавандула, маточина, иланг-иланг, бергамот, жасмин, а също и нероли, пачули, грейпфрут, мандарина, босилек.
Можете да ги използвате за масаж на раменете, шията и лицето, ходилата, като арома лампа или вана. За масажа ползвайте базово масло, леко затоплено с 3-6 капки етерично масло или смес от няколко масла. Който и вариант да изберете спазвайте дозировката до 6 капки етерични масла.

* Природата е лекарят на всички болести. (Хипократ)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

TopBack to Top