За мен

Аз съм Д-р Валерий Шакола, лекар – иглотерапевт.

Повече от 30 години помагам на хора с болки, депрессии, стерилитет да живеят пълноценен живот без болка, в добро емоционално състояние и реализация.

д-р Шакола - лекар-иглотерапевт

Това, което отличава моята работа, е разработената от мен методика, система, която съдържа три основни ключа:

  1. Въздействие върху биоактивни точки, чрез метода на иглотерапия.
  2. Подходът на Позитивната Психотерапия, за поддържане на емоционално стабилен фон.
  3. Практики ЦиГун, които подпомагат ефекта на процедурите, а след края им поддържат стабилен резултат.

Благодарение на тези три метода, вече като индвидуална система и подход към всеки човек и доказала се във времето, моите пациенти се освобождават от болките, имат изградени навици за поддържане на психика и физика, чувстват се здрави.

д-р Шакола - иглотерапевт

Лична история

Преди 20 години физически бях по-стар от сега – сковани стави, хронично лошо настроение, дори успях да направя няколко хипертонични кризи. Бях пред избор – да запазя вътрешното си състояние и да се боря със симптомите или да се опитам да се променя.

Приех втория, на пръв поглед, несигурния вариант. Тренирах ЦиГун, в продължение на половин година преминах към вегетарианство от млечно-растителен тип. Постепенно стигнах до желаното подобрение, бавно, бавно… .

И започнах да си задавам въпросите: защо при мен подобрението идва бавно и е за кратко? Защо същите упражнения при едни хора имат забележителен ефект, при други нямат, а други получават кризи от същото?

В един момент почувствах че „тъпча на едно място“. Тогава се насочих към изучаване на Позитивна психотерапия, НЛП, появиха се още въпроси и дори отговори. Започнах да разбирам че има нещо по-важно от „симптомите“… .

Като иглотерапевт бих казал: Важно е „Ци“, но неотделимо от него е „Шен“, или с други думи – оздравяване на тялото върви само с укрепване на душевното състояние.

Като резултат продължих да се подобрявам и продължих да се интересувам от иглотерапия, ЦиГун, психология, хипноза, което прерастна в ползи за клиентите ми. Целият ми опит и знание моите пациенти получават систематизирано, за да си спестят лутането, проба-грешка подходът и да си спестят болка и разочарования.

Кога чувствам че животът ми е интересен и чувствам удовлетворение? – когато виждам добрите резултати от работата ми, когато намирам и се уча от добра книга, курс, преподавател, и разбира се, на почивка сред природата.Това мое верую се старая да предам на всички хора, с които животът ме среща.

Списък с квалификации

  • Завършил съм Военно – Медицинска Академия в Санкт Петербург Русия – 1987г.
  • Курс за следдипломна квалификация по акупунктура (иглотерапия) в МУ София и Санкт Петербургска Академия по следдипломно обучение, отделение по рефлексотерапия при проф. А.Качан.
  • „Основен курс по хипноза” към Българска асоциация по приложна психология – при психолог Милен Николов.
  • Позитивна Психотерапия 2013г.
  • НЛП практик 2012, НЛП мастър практик 2014 към НЛП България, Профессионален Коуч към Българска Коучинг Академия с треньор Лора Арнаудова.
  • Биофийдбек терапия

Член съм на БЛС, Българското Дружество по иглотерапия, Дружество по Позитивна Психотерапия в България, Българска Асоциация по Хипноза.

2000-2020 г. като хонорован преподавател в квалификация “Мениджмънт в рекреацията” към Центъра за следдипломна квалификация на ВИНС Варна в специалност “Мениджмънт в рекреацията” и в курс “Лечебно-възстановителен масаж”.

Участвал съм в организиране и изпълнение на оздравителна програма с елементи на китайска гимнастика и методи на традиционна китайска медицина (ТКМ) за деца и възрастни, в конгреси и конференции по акупунктура, позитивна психотерапия, кинезитерапия, рехабилитация.