Блогът на Д-р Шакола

иглотерапия, психотерапия, биофийдбек терапия, коучинг

За нас

Д-р Валерий Шакола лекар-иглотерапевт, психотерапевт.
Завършил съм Военно – Медицинска Академия в Санкт Петербург Русия, Курс за следдипломна квалификация по акупунктура (иглотерапия) в МУ София и Санкт Петербургска Академия по следдипломно обучение, отделение по рефлексотерапия  при проф. А.Качан. „Основен курс по хипноза” към Българска асоциация по приложна психология  – при психолог Милен Николов. Позитивна Психотерапия 2013г.

НЛП практик 2012, НЛП мастър практик 2014 към НЛП България, Профессионален Коуч към Българска Коучинг Академия с треньор Лора Арнаудова.
Член съм на БЛС, Българското Дружество по иглотерапия, Дружество по Позитивна Психотерапия в България, Българска Асоциация по Хипноза.
От 2000 г. съм хонорован преподавател в квалификация “Мениджмънт в рекреацията” към Центъра за следдипломна квалификация на ВИНС Варна в специалност “Мениджмънт в рекреацията” и в курс “Лечебно-възстановителен масаж”.
Участвал съм в организиране и изпълнение на оздравителна програма с елементи на китайска гимнастика и методи на рефлексотерапия за деца и възрастни, в конгреси и конференции по акупунктура, позитивна психотерапия, кинезитерапия, рехабилитация.
Провеждам тренинги за развитие на Памет и внимание, семинари по Практическа психология.
Лекувам с иглотерапия от 1988г.
Вегетарианец.

Маруся Маринова

NLP Life Coach, аромапсихолог,

Biofeedback терапевт

Двигател винаги ми е бил вътрешния импулс, този за който знам, че е истински, силен и най-вече мой. Това, че никога не ме е подвеждал, е самата истина.

Обичам истински чистите и простички неща, обичам природата, вятъра, тишината, дъжда, слънцето, луната. Знам, че лошото време е само шаблонен израз.

Обичам близките си, приятелите, ценя искреността, борбеността, ума и чувството за хумор у хората. Арменският дудук, саксофона, народните танци, конете, котка на име Марс, ме карат да се чувствам прекрасно.
Обожавам съпруга си, който е и моят първи учител, беседите, пътешествията.

Любовта към детето ми ме научи да бъда отговорна и така е и до днес. Ценя всеки живот и смятам, че е уникален дар.
Завършила съм Медицински Колеж към МУ Варна 1988г,

Базисно обучение по Позитивна Психотерапия 2008г, Фамилно консултиране и терапия 2009г. към Дружество по Позитивна Психотерапия в България.

Първа степен КАН Ароматерапия с преподавател Н.Христов към школа по масаж “ Свети Никола“.

Аромапсихология с преподавател д-р Саков към Институт по Ароматерапия Русия.

Ароматерапия като профилактика и при заболявания на опорно -двигателния апарат с преподавател д-р Саков към Институт по Ароматерапия Русия.

Biofeedback  Mind Reflectione GSR терапия – апарат за биологична обратна връзка.

НЛП практик и НЛП мастър практик към НЛП България, Професионален Коуч, НЛП Личен коуч и Коучинг практика като част от Сертификационна програма на Българска Коучинг Академия (БКА) с треньор Лора Арнаудова.

Сертифициран НЛП Коуч от  БКА към Обществото по НЛП на д-р Ричард Бандлър

Това е до днес, вярвам че ще продължи…

Като екип
Много време посещавахме различни курсове, пробвахме различни практики, учихме се от много и прекрасни хора и най- важното изпробвахме наученото върху себе си. Сега сме сигурни, че всичко това работи и сме готови да го споделим с вас. Нашите различни подходи и методи само обогатяват общата практика. Ние не спираме дотук, защото както казва поговорката: “ Човек се учи, докато е жив „!
В нашето малко интернет пространство даваме за вас интересна информация и се надяваме, че всеки, който е влязъл тук е намерил нещо за себе си или се е вдъхновил за промяна. Радваме се, че сме докоснали всеки от вас и че споделяме пътя си заедно!
Благодарим Ви!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

TopBack to Top