Д-р Валерий Шакола лекар-иглотерапевт, психотерапевт.
Завършил съм Военно – Медицинска Академия в Санкт Петербург Русия, Курс за следдипломна квалификация по акупунктура (иглотерапия) в МУ София и Санкт Петербургска Академия по следдипломно обучение, отделение по рефлексотерапия  при проф. А.Качан. „Основен курс по хипноза” към Българска асоциация по приложна психология  – при психолог Милен Николов. Позитивна Психотерапия 2013г.

НЛП практик 2012, НЛП мастър практик 2014 към НЛП България, Профессионален Коуч към Българска Коучинг Академия с треньор Лора Арнаудова.
Член съм на БЛС, Българското Дружество по иглотерапия, Дружество по Позитивна Психотерапия в България, Българска Асоциация по Хипноза.
От 2000 г. съм хонорован преподавател в квалификация “Мениджмънт в рекреацията” към Центъра за следдипломна квалификация на ВИНС Варна в специалност “Мениджмънт в рекреацията” и в курс “Лечебно-възстановителен масаж”.
Участвал съм в организиране и изпълнение на оздравителна програма с елементи на китайска гимнастика и методи на рефлексотерапия за деца и възрастни, в конгреси и конференции по акупунктура, позитивна психотерапия, кинезитерапия, рехабилитация.
Провеждам тренинги за развитие на Памет и внимание, семинари по Практическа психология.
Лекувам с иглотерапия от 1988г.
Вегетарианец.